Hipnózis

A hipnózist mindenki valami megfoghatatlan, különös dolognak tartja. A hipnózis viszont nem más, mint egy fókuszált állapot, ami során egy pozitív korrekciót alkalmazunk az érzelmeink szintjén. Ezt a fókuszált állapotot a hétköznapjaink során mi magunk is képesek vagyunk spontán létrehozni, amikor is például elbambulunk, vagy belemerülünk egy tevékenységbe.

A hipnózis során, a probléma (legyen az fizikai, vagy lelki) gyökerét keressük. Mivel a tudatalattinkban az érzelmek korlátlanul tárolódnak, ezért az életünk során bármilyen korábban fel nem dolgozott esemény, trauma elakadásokat okozhat. Megrekedhetünk. Ugyanazt a mintákat, hibákat követjük el egy párkapcsolatban, a munkahelyünkön stb. Amikor egy probléma vég nélkül ismétlődik, az csupán annak a jele, hogy itt az ideje, hogy foglalkozzunk vele és találjuk meg a kiváltó okot. Erre a hipnózis remek módszer. A hipnózis lehet regressziós, amikor a jelen életünk múltjába keressük a gyökeret és lehet reinkarnációs, amikor az előző életekbe.

A hipnotikus, ellazult állapotban az érzelmileg fel nem dolgozott emlékeket a felszínre hozzuk. Már a felismeréssel sok mindent a helyére rakunk. Aztán a képzeletünk segítségével át tudjuk alakítani az érzelmeket a felszínre került múltbéli élményekben. Mivel az agyunk nemcsak a valóságra, hanem az elképzelésekre is hasonlóan reagál (sok azonos neuron és terület aktivizálódik mindkét esetben) – ellazult állapotban ráadásul hatványozottan – , ezért a képzeletünk segítségével alakíthatunk az érzelmeinken. Például a bennünk lévő félelmet nyugalommá alakíthatjuk. Amint az érzelmi szabályozás a helyére kerül a testi szabályozás is a helyére tud kerülni.

Kérdésed van? Vedd fel velem a kapcsolatot!

3 + 15 =